Jaunu veidolu ieguvis JEEP Compass

22 September 2021

Par godu gaidāmajai JEEP 80. gadu jubilejais klajā nāk jau pasaulē iecienītā JEEP Compass jaunais modelis! Kopā ar to JEEP klientiem Baltijas valstīs tiks prezentēta pirmā lojalitātes programma “Wave”.

Compass modelis, kas tirgū pirmoreiz nonāca pirms vairāk nekā 14 gadiem. Tas pieder pie 4×4 SUV klases, paplašinot leģendāro JEEP SUV modeļu klāstu. Jaunais modelis izcelsies ar tā unikālo dizainu, uzlabotu braukšanas pieredzi un inovatīvām tehnoloģijām.

Novatoriskais Compass, kas drīzumā debitēs tirgū, būs pieejams ar trīs dažādiem dzinējiem. Degvielas patēriņš un kaitīgo izmešu apjoms būs zemāks kā līdz šim, taču ierastā JEEP veiktspēja nav ietekmēta. Benzīna 1,3 litru dzinējs attīstīs 150 zirgspēkus,, 1,6 litru dīzeļdzinējs – 130 zirgspēkus un kopā ar hibrīda sistēmu kopējā jauda sasniegs 240 zirgspēkus.

“Atjauninātais JEEP Compass apvienos autentisko Compass garu, pilsētas dzīves ritmu un JEEP raksturīgo izturību bezceļos,” norāda JEEP pārstāvja “AUTOBRAVA Motors” tirdzniecības vadītājs Rihards Mežoks.

Jaunais JEEP ir īstens “nākotnes auto”, jo tas aprīkots ar vairākām drošības un braukšanas pieredzi uzlabojošām sistēmām: modernām asistenta sistēmām, otrā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu un ADAS (progresīva autovadītāju asistentu sistēma). ADAS sevī ietver adaptīvo ātruma kontroli, kas autonomi palīdz pielāgoties ātruma izmaiņām joslā un atbilstoši priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Tāpat iebūvēts arī gudrais ātruma asistents un ceļa zīmju informācijas sistēma, lai ievērotu vai noteiktu maksimālo atļauto ātrumu.

Automobilim būs arī aklās zonas ultraskaņas sensors un “Drowsy Driver Alert” sistēma, kas brīdina autovadītāju par samazinātu uzmanību un automātisku ārkārtas bremzēšanu, kā arī konstatē riteņbraucējus un gājējus, kas palīdzēs novērst vai mazināt iespējamas ārkārtas situācijas.

“Šis JEEP modelis nav paredzēts tikai „pragmatiskiem sapņotājiem”, bet arī tiem, kuri savu ikdienu vēlas papildināt ar pirmšķirīgu braukšanas dinamiku un komfortu. Šis spēkrats noteikti piemērtos tiem, kuri meklē līdzsvaru starp racionalitāti, brīvību un piedzīvojumiem,” spriež Mežoks.

Mežoks skaidro, ka bez Compass debijas JEEP pircējus arī sagaida Baltijā pirmā lojalitātes programma „Wave”, kas autovadītājiem sniegs papildu ieguvumus – pakalpojumu paketi, VIP pakalpojumu iespējas, iesaistīšanos aktīvajā JEEP kopienā un informāciju par JEEP pasākumiem.